Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гледам добре сте ме подкарали, но също така се надявам че по-голямата част от вас са ме разбрали какво имам предвид.
    Що се отнася до това дали съм сменил двигател и скоростна кутия - не, не съм. Но за сметка на това съм сменил Сателити и диференциал, съединител, помпи (ГНП), регулатори, дюзи, свещи, два пъти пружини, веднъж целите макферсони, трипо...незнам си какви карета и полуоски, три пъти оптегач, демфер, дискове, хидравлични маркучи, радиатор, няколко пъти картер, уплътнение на маслената помпа, рециклирал съм ксеноновите фарове в Стрелча, купих след това два бр. ксенон фарове (не знам дали сте наясно колко струват), носачи долни по 350 лв, носачи горни по 180лв., целия заден мост е рециклиран, около 60 пъти на реглаж + няколко чифта износени от вътрешната страна гуми, по мин, 4 заварки на джантите ми (които мин. по 2-3 пъти се цепят на стари заварки през годината), рециклаж на 3 бр. механизми за прозорците, 3 пъти съм си доплащал да я пребоядисвам цялата заради дребни драскотини, които съм имал от некадърниците които живеят около нас и още куп дреболии, за които не се сещам сега, в рамките на близо 4 годишното ми притежание на колата. И на фона на това отново съм решил да си взимам Алфа.........
    AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

• С това си приживявене си се издигна духовно и закалил нервната система.Толкова неща не съм правил на всичките си коли които съм имал.Не че са много но не са по малко от 10. Много е гадно да ти се случват такива неща но още по гадно е когато ти се случват и колата ти струва над 80 хил лева. защото познавам такива хора.
      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

• Колега съчувствам ти, просто това е нещо, което може да те накара да се откажеш от една марка.
        На тази кола не й върви...и на теб с нея.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от em4o1 Покажи съобщение
          Гледам добре сте ме подкарали, но също така се надявам че по-голямата част от вас са ме разбрали какво имам предвид.
          Що се отнася до това дали съм сменил двигател и скоростна кутия - не, не съм. Но за сметка на това съм сменил Сателити и диференциал, съединител, помпи (ГНП), регулатори, дюзи, свещи, два пъти пружини, веднъж целите макферсони, трипо...незнам си какви карета и полуоски, три пъти оптегач, демфер, дискове, хидравлични маркучи, радиатор, няколко пъти картер, уплътнение на маслената помпа, рециклирал съм ксеноновите фарове в Стрелча, купих след това два бр. ксенон фарове (не знам дали сте наясно колко струват), носачи долни по 350 лв, носачи горни по 180лв., целия заден мост е рециклиран, около 60 пъти на реглаж + няколко чифта износени от вътрешната страна гуми, по мин, 4 заварки на джантите ми (които мин. по 2-3 пъти се цепят на стари заварки през годината), рециклаж на 3 бр. механизми за прозорците, 3 пъти съм си доплащал да я пребоядисвам цялата заради дребни драскотини, които съм имал от некадърниците които живеят около нас и още куп дреболии, за които не се сещам сега, в рамките на близо 4 годишното ми притежание на колата. И на фона на това отново съм решил да си взимам Алфа.........
          Все пак е важно - за колко изминати километра?
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• :
            Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
            Все пак е важно - за колко изминати километра?
            За близо 70 000 км
            AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

• Първоначално публикувано от em4o1 Покажи съобщение
              :

За близо 70 000 км
              В цифрово изражение предполагам, че ти е излязла златна тая кола...
              159 ми се струва по-добре направена от недоразумението 166.

Comment

• Колега, смятах, че си преувеличил малко но сега те разбирам - евалата ти правя, че не се отказваш и по-скоро доказваш, че си истински фен. На 159та съм сменил един горен носач, който беше 80 лева и 2 биалетки по 20, това като я взех и после естествено пълно обслужване естествено ролки, ремъци, масла, филтри, ксеноните смених щото почнаха да примигват и да светят осезаемо слабо (доста ме заболя - 330 лв. с 40% отстъпка) и това е за 1 година. Единственото, което се прееба е климатика, на който му се скъса шлица на съединителя и сига нов компресор, тъй като италианците не предлагат такава част отделно и разбира се това става точно когато трябва да сменям и маслото та да дойде 1000 лв. Дано със 59ката да не си такъв карък щото подозирам, че някой ти е проклел колата.
                Алфа ромео 75 2.0
                Алфа ромео 147 facelift 1.6 T.S.
                Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

• приятел, така описани ремонтите според мен предимно сам си си ги причинил
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                    приятел, така описани ремонтите според мен предимно сам си си ги причинил
                    Наистина не разбирам, какво имаш предвид. Ако евентуално е това, че съм юркал колата и съм се правил на "рацер", имай предвид че съм на 37 г. с професионална книжка, женен с дете на 7г. (на последните двама все им е лошо, както и да карам), без нито едно ПТП за близо 19 години с книжка !!!
                    Въпреки че не съм активен във форума, имам доста познати тук, както и в раздел 159, (най-вероятно и общ в Бургас - Neokill) които могат да потвърдят че съм ужасно внимателен и спокоен шофьор.
                    И за де не съм голословен качвам снимка с разхода и средната ми скорост от преди 2 дена, когато се връщах от Гърция.

Извинявам се, че заради мен се "наспами" темата.
                    Attached Files
                    Last edited by em4o1; d.m.y г., 13:11.
                    AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

• не бе, не казвам че се правиш на рацер, просто може да караш примерно като баща ми - по неговата си траектория, без значение от качеството на настилката

щото аз за 5 години на 159ката ей на сега за пръв път ще се наложи да й се пипа по окачването и то по предното и то след безбройни минавания по луди повърхности от всякакви хора(един приятел ми изкриви и счупи джантите миналото лято) та.....

представям си как трябва да се кара за да има описаните по твоята 166 ремонти
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                        В цифрово изражение предполагам, че ти е излязла златна тая кола...
                        159 ми се струва по-добре направена от недоразумението 166.
                        И защо реши, че 166 е недоразумение ?!?
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                          И защо реши, че 166 е недоразумение ?!?
                          Защото се случва нещо да се счупи, но когато се чупи в почти всяка бройка от този модел, явно имаме проблем... Няма какво да се лъжем, качеството на изработка на нашата любима 166-ца граничи с долнопробно, а това е недопустимо за модел, който е бил "флагман". Сега ще ме контра аргументирате като кажете, че са стари вече. Това е така, но повечето детски болести се появяват далеч преди модела да е навършил 10 години. Нека не разводняваме, темата е за избор на 159-ка.

Comment

• Да време е да приключите с тези 166-ци,имате си тема за общи приказки,там си дрискайте колкото си искате
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Някой гледал ли е http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3bpfzt ?
                              Много са кофти снимките в обявата - може и да е нарочно това .
                              Каква е скорстната кутия : класически автомат, роботизирана ръчна ?
                              ...

Comment

• Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                                Някой гледал ли е http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3bpfzt ?
                                Много са кофти снимките в обявата - може и да е нарочно това .
                                Каква е скорстната кутия : класически автомат, роботизирана ръчна ?
                                Такова "уникално" изпълнение отдавна не бях виждал. А скоростите си изглеждат класическа ръчка с амбреаж
                                Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                                Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Working...
                                X